De Clercqstraat 56-I

De Clercqstraat 56-I

De Clercqstraat 56-I

Ruim twee-/driekamerappartement (67 m2) met diverse originele details, een zonnig Frans balkon met een zitje voor twee voor en en een schaduwrijk balkon achter, midden in het levendige Oud-West, .

Locatie
De De Clercqstraat bevindt zich midden in wat ook wel (G)Oud-West wordt genoemd. Een levendige buurt waar je alles binnen handbereik hebt.
Het appartement ligt net een stukje voorbij de kruising van de De Clercqstraat met de Bilderdijkstraat. Boodschappen doen, is daar makkelijk, want zowel Marqt, de Ten Kate markt, een grote vernieuwde Albert Heijn, als Bilder & de Clercq, waar je complete gerechten van lokaal geproduceerde ingrediënten kunt bestellen, bevinden zich op loopafstand. Leuke zaakjes voor een drankje of een hapje eten buiten de deur zijn er ook te kust en te keur, zoals bijvoorbeeld The Fat Pie en natuurlijk de Foodhallen. Om de hoek is het Bilderdijkpark om op zomerse dagen te relaxen en binnen een paar minuten fietsen ben je ook in het Vondelpark. En dat geldt eigenlijk voor alle andere plekken in de stad waar wat te beleven en te doen is. De Jordaan, het Museumplein, Amsterdam CS, iedere locatie is binnen enkele fietsminuten of met het OV bereikbaar.

Appartement
Via een klassieke stenen bordestrap met groot glas-in-loodraam bereik je de eigen entree/voordeur van het appartement. Ook binnen zijn er nog meerdere originele details te vinden, waaronder de glas-in-lood en suite deuren, de alkoof in de keuken en de hoekschouw in de slaapkamer. De hoge plafonds zijn ook kenmerkend voor de bouwperiode en geven in het appartement een ruimtelijk gevoel.

Wanneer je binnenstapt, bevindt zich direct aan je rechterhand een smalle diepe kastenkamer met veel bergruimte. Tegenover de voordeur is een van de deuren naar de woonkamer en suite. In de huidige situatie is het eetgedeelte, waar plek is voor een mooie lange eettafel, in de voorkamer aan de straatzijde gesitueerd en het woongedeelte aan de achterzijde met toegang tot het beschutte balkon.
Via de lange gang kun je ook direct naar de woonkamer. Aan die gang ligt ook de badkamer met douche, wastafel en toilet, met aan het einde de keuken, die voorzien is van een 4-pits gasfornuis, losse vaatwasser en koelkast. In de keuken is de opstelplek voor een wasmachine en droger en via de keuken kan je ook naar het balkon. Direct achter de keuken ten slotte bevindt zich de ruime en lichte slaapkamer.

 Hetappartement heeft aan de voorzijde houten kozijnen met extra isolerend glas en aan de achterzijde enkel glas. Verwarming en warm water worden verkregen via een Intergas cv-ketel uit 2016.

Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren bestaat uit vier leden en wordt professioneel beheerd door Stedeplan. De maandelijkse bijdrage is € 102,37.

Erfpacht
Het appartement staat op met erfpacht belaste grond met jaarlijkse canonbetaling. De canon bedraagt € 117,79 per jaar. De herzieningsdatum van de canon is 1 oktober 2027.

  • Woonoppervlak 66,5 m2 (NEN2580 meetrapport)
  • Balkon op het noorden (3 m2) en Frans balkon op het zuiden
  • Jaarlijkse erfpachtcanon € 117,79
  • Maandelijkse bijdrage VvE € 102,37
  • Oplevering in overleg (snelle levering mogelijk)
  • Notaris keuze koper in Amsterdam