Kruithuisstraat 98

Kruithuisstraat 98

Kruithuisstraat 98

Hooggelegen vierkamerappartement aan het water met een panoramisch uitzicht, op eigen grond, met twee balkons, een eigen garage en veel woonruimte (101 m2)!

Locatie
De Kruithuisstraat is een rustige straat aan de Nieuwe Vaart om de hoek van de Sarphatistraat en de Hoogte Kadijk. Een heerlijk centraal punt van de stad met om de hoek Artis, schuin aan de overkant het Scheepvaartmuseum en vanuit het appartement een schitterend uitzicht op de Oosterkerk. Op loopafstand bevinden zich drie supermarkten, waaronder een biologische supermarkt met een restaurant erbij. Dichtbij is ook de Czaar Peterstraat waar je heel veel kleine gespecialiseerde winkels vindt en verschillende leuke zaakjes om een drankje te drinken of een hapje te eten. Dat kan ook bij Brouwerij ’t IJ en Bar Langendijk bij de molen. Scholen en kinderopvang zijn ook om de hoek te vinden. Op de fiets ben je binnen enkele minuten bij de Dappermarkt, winkelcentrum Oostpoort, het Centraal Station, en natuurlijk het centrum van Amsterdam.
Het appartement is goed bereikbaar per OV (bus en tram) en per auto is binnen ca. 10 minuten de ring A10 bereikbaar. Parkeren kan uiteraard in de eigen garage of op de openbare weg met een parkeervergunning. Vergunninggebied Centrum 3, waaronder de Kruithuisstraat valt, heeft aanvang 2018 geen wachtlijst.

Appartement
Dit vierkamerappartement bevindt zich op de vijfde en daarmee op een na hoogste verdieping van het complex. Dat levert niet alleen een wijds uitzicht op, maar per verdieping deel je de entree met maar een andere eigenaar, dus rust en privacy zijn ook gegarandeerd. Het appartementencomplex is in 1993 gebouwd en uit die tijd dateren ook de indeling en afwerking van het appartement.Een opknapbeurt/moderniseringsslag zijn daarom nodig, maar daarna heb dan ook wel een heerlijk woonplek op de perfecte locatie.

Wanneer je op de vijfde verdieping binnenstapt, vind je aan je rechterhand de woonkamer met open keuken en een ruim balkon op het noordoosten met een uitzicht op het water. De keuken is voorzien van onder meer een 4-pits gasfornuis met oven, een ingebouwde vaatwasser en koelkast.
Aan je linkerhand bij binnenkomst bevindt zich in de gang allereerst de kast met de cv-ketel; een kleine tussengang met garderobe leidt naar twee van de drie slaapkamers. Aan de gang bevinden zich vervolgens de toiletruimte, een wasruimte, en de grootste slaapkamer, die nu in gebruik is als werkkamer, en de badkamer. De grootste en een der kleinere slaapkamers geven toegang tot het tweede balkon, dat op het zuidwesten ligt en waar je heerlijk van de zon geniet. De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, douche en wastafelmeubel. In de badkamer bevindt zich ten slotte ook een deur naar de noodtrap, die tevens toegang biedt tot de grote gemeenschappelijke binnentuin van het complex. De garage die bij het appartement hoort bevindt zich aan de voorkant van het complex en is zowel buitenom als binnendoor bereikbaar. Voor het complex is een steiger die eigendom is van de VvE en waar een bootje aangelegd kan worden.

Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren (VvE) wordt professioneel beheerd door Velzel VvE Diensten. De VvE bestaat uit de drie appartementencomplexen aan de Kruithuisstraat. De maandelijkse bijdrage voor Kruithuisstraat 98 bedraagt € 200,10. De VvE heeft een meerjarenonderhoudsplan en is financieel gezond. In de afgelopen jaren heeft onder meer vernieuwing van het dak plaatsgevonden en is een nieuwe lift geplaatst.

  • Woonoppervlak 101 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig)
  • Balkons op noordoosten en zuidwesten
  • Ruime garage (16 m2)
  • Eigen grond
  • Bouwjaar 1993
  • Cv-ketel 2014
  • Oplevering in overleg
  • Notaris keuze koper in Amsterdam