Oudezijds Achterburgwal 149-III/IV

Oudezijds Achterburgwal 149-III/IV

Oudezijds Achterburgwal 149-III/IV

LICHT EN RUIM DUBBEL BOVENHUIS (102 M2) OP EIGEN GROND MET TWEE RUIME SLAAPKAMERS, TWEE BADKAMERS EN EEN GEMEENSCHAPPELIJK DAKTERRRAS VOOR ALLEENGEBRUIK.

APPARTEMENT
Uitzicht over de hele stad! Dit appartement bevindt zich namelijk op de derde en vierde (hoogste) verdieping van een Rijksmonument uit 1799 in het centrum van de stad. Het bestaat uit twee appartementsrechten die nu in gebruik zijn als dubbel bovenhuis. Dubbele bewoning is echter ook mogelijk.

U komt het pand binnen via een stenen bordestrap, imposante voordeur en een meterslange gang met hoge ornamenten plafonds. Een kleine hal op de derde verdieping geeft toegang tot zowel de derde als de verdieping.

Derde verdieping
Op de derde verdieping vindt u twee grote slaapkamers. Een aan de achterzijde met uitzicht op het dakterras en voorzien van een badkamer met douche en wastafel, en een aan de straatzijde met toegang tot een ruime badkamer met douche, ligbad, wastafel en toilet. Aan de gang bevindt zich nog een separate toiletruimte.

Via de centrale hal komt u op het gemeenschappelijke dakterras, dat is ingericht met verschillende zitjes.

Vierde verdieping
De vierde en hoogste verdieping van het pand is dankzij de dakramen heerlijk licht. Hier zijn de woonkamer en open keuken. Deze laatste is voorzien van een 5-pits gasfornuis met heteluchtoven, vaatwasser en twee inbouw tafelmodel koelkastjes en biedt veel werkruimte.

Het allermooiste op deze verdieping is het uitzicht op alle delen van de stad. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Oude Kerk, het Trippenhuis, alles komt voorbij wanneer u hier naar buiten kijkt.

LOCATIE
Het appartement bevindt zich net om de hoek van de Oude Hoogstraat aan dat deel van de Oudezijds Achterburgwal waar de kades en brug al gerenoveerd zijn. Alles wat hoort bij wonen midden in een grote stad, aan de levendige wallen, zoals leuke restaurants, koffietentjes en kroegen, een breed scala aan winkels bevindt zich op loopafstand. Net als verschillende musea, de Nieuwmarkt, het Magna Plaza en de Bijenkorf. De Noord-Zuidlijn ligt om de hoek – haltes Rokin en Dam – met een directe verbinding naar Centraal Station en Station Zuid, evenals de tramhaltes van lijn 4, 13, 14 en 17.

VVE
Het beheer van de VvE is in handen van de appartementseigenaren. Binnenkort wordt een meerjarenonderhoudsplan opgesteld. Het pand wordt regelmatig gecontroleerd door Monumentenwacht. De maandelijkse bijdrage is € 118,-.

EIGEN GROND
Het pand staat op eigen grond.

  • Woonoppervlak 102 m2 (NEN2580 meetrapport beschikbaar)
  • Gemeenschappelijk dakterras ca. 22 m2
  • CV-ketel Remeha 2017
  • Eigen grond
  • Twee appartementsrechten
  • Maandelijkse VvE-bijdrage € 118,-
  • Oplevering in overleg
  • Notaris keuze koper in Amsterdam