Spaarndammerstraat 11

Spaarndammerstraat 11

Spaarndammerstraat 11

Unieke dubbele benedenwoning met vijf slaapkamers en twee badkamers, omringd door een prachtige tuin, in een voormalig zusterhuis uit 1902.

De woning ligt op eigen grond en het interieur is in 2014/2015 door Atelier van Wengerden ontworpen en verbouwd. Het huis heeft zoveel unieke elementen, dat alleen een bezichtiging u een goede indruk geeft.

Historie
Het appartement bevindt zich in een voormalig zusterhuis, bekend als het Sint Leo-gesticht. Ontworpen in een sobere stijl. Het zusterhuis hoorde bij het katholieke cluster rond de (gesloopte) Magdalenakerk. De zusters gaven les op de Sint Leo-school, ook in het cluster.

Begane grond
Vanaf de straat leidt een mooie binnentuin naar de entree van de woning aan de zijkant van het pand.
De begane grond biedt in het middendeel ruimte aan een enorme woonkeuken met daarin nog het originele fornuis uit het zusterhuis. Links van de entree is een wasruimte en rechts een van de vijf slaapkamers. Achter de keuken bevindt zich een tweede slaapkamer en daarnaast een toiletruimte en een technische ruimte.
De woonkeuken en een van de slaapkamers bieden toegang tot de prachtige tuin, waar fruitbomen staan, een heerlijk grasveld is om te spelen en heel veel ruimte voor avondenlang borrelen en tafelen.

Eerste verdieping
De eerste verdieping kenmerkt zich door het sensationeel hoge balkenplafond met originele ornamenten uit het zusterhuis.
De lichte woonkamer met hoge ramen beslaat maar liefs xxx m2. Er is een fijne houtkachel voor koude winteravonden en een kitchenette, zodat u water, een drankje en een tweede vaatwasser bij de hand heeft. De prachtige glas-in-lood deur geeft toegang tot een dakterras waar u tot zonsondergang van de zon geniet.
Aan de linkerkant van de living bevinden zich twee slaapkamers met daartussen een badkamer met inloopdouche en toilet.
Achter de kitchenette bevindt zich de master bedroom. Deze heeft een mooie opgemaakte kastenwand over de gehele breedte, een eigen badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel, en een aparte toiletruimte.

Berging
Ieder van de appartementseigenaren heeft de beschikking over een grote berging, die een toegang heeft vanaf de straat. U heeft er voldoende ruimte voor een bakfiets of scooter, tuingereedschap en andere zaken.

Duurzaamheid
De woning beschikt over 5 zonnepanelen. Verwarming vindt nu nog plaats middels een cv-ketel, maar voor oplevering wordt een hybride warmtepomp geplaatst. Er is deels sprake van triple beglazing en deels van extra isolerend glas. Het energielabel is C na plaatsing van de hybride warmtepomp.

LOCATIE
De Spaarndammerstraat is n een mooie brede straat om de hoek van ihet Westerpark en het Westergasterrein met onder meer Cantine de Caron, de Fabrique des Lumières en bioscoop het Ketelhuis. In de straatzelf vindt u ook verschillende restaurants en (eet)cafés. Voor koffie gaat u naar 30ML Coffee & Food op het gezellige pleintje, lunchen kan bij café-restaurant Moos, borrelen of een hapje eten op het terras bij cafe-restaurant de Walvis of restaurant Compartir. Kortom, culinaire voorzieningen zijn er in overvloed op loopafstand. Boodschappen doet u bij Jumbo of Albert Heijn of een van de speciaalzaken in de straat. Voor een nog breder aanbod is de Haarlemmerstraat niet ver weg en u fietst ook in een paar minuten naar de Jordaan.
Het appartement is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als ds de auto. Buslijn 22 heeft een halte in de straat en met de fiets bent u binnen 10 minuten zowel op het Centraal Station als station Sloterdijk. Met de auto bent u in ongeveer 10 minuten op de ring A10. Parkeren kan met vergunning in de straat/buurt. De wachtlijst voor een vergunning bedraagt op dit moment circa 6 maanden.

VvE
De VvE bestaat uit vier leden en voert het beheer zelf uit. De maandelijkse VvE-bijdrage voor dit appartement is € 293. In 2018 is het schilderwerk voor de laatste keer uitgevoerd. Een overzicht van verrichte werkzaamheden door de jaren heen treft u aan bij de informatie over de woning.

 • Woonoppervlak 288 m2 (NEN2580 meetrapport beschikbaar)
 • Tuin op het zuidwesten ca. 435 m2
 • Vijf slaapkamers en twee badkamers
 • Volle eigendom
 • Maandelijkse VvE-bijdrage € 293
 • Energielabel C na plaatsing hybride warmtepomp
 • 5 zonnepanelen
 • Levering in overleg
 • Notaris in Amsterdam keuze koper

  This is a text block. Click the edit button to change this text.