Surinameplein 76 III Amsterdam

Surinameplein 76 III Amsterdam

Surinameplein 76 III Amsterdam

Zoek je een ruim (ca. 155 m2), zonnig en licht huis in een leuke buurt, vlakbij het Vondelpark dan ben je hier aan het juiste adres. De woning staat op eigen grond en is gebouwd in 1935. Qua buiten heeft het huis vele balkons en een groot zonnig dakterras van ca. 28 m2.

Je woont hoog met aan de voorkant vrij uitzicht. Daar kijk je zo het parkje in en in de kruinen van de grote platanen. In de zomer een oase van groen. Aan de achterkant een rustig binnenhof met ruime afstand tot de overburen.

Vanaf de straat loop je met een mooie stenen trap naar de 1e verdieping. Achter de stevige klassieke houten voordeur, die met de woning op de 2e verdieping gedeeld wordt, vind je een ruim en prettig trappenhuis. Op de 2e verdieping dan de eigen voordeur. Via datzelfde ruime trappenhuis meteen door naar boven naar de lichte woonkamer met een nokhoogte van 5,5 m.! of rechtsaf naar de gang met alle slaapkamers, badkamer, apart toilet en washok.

Terug naar de derde verdieping; hier vind je aan de voorkant de grote en suite slaap en -werkkamer met walk-in-closet. Het bijzondere van deze ruimten zijn de prachtige glas-in-lood ramen (op het zuiden met prachtige lichtinval), openslaande deuren naar het balkon op het zuiden en de erker met zicht de straat in. De verdiepingshoogte is heel fijn; 2,7 m. De vloeren op deze verdieping zijn geluids- en brandwerend uitgevoerd, de woning is daarmee heerlijk rustig. Iedere slaapkamer is bovendien door functionele ruimten (badkamer, gang, washok) gescheiden van elkaar. Aan de achterzijde is er een balkon over de volle breedte van het huis en ook hier heeft iedere slaapkamer openslaande deuren. Met ertussen een moderne badkamer met dubbele wasbak en apart toilet.

Op de vierde verdieping vind je een ruime woon- eetkamer van ca. 50 m2. Met in de nok een televisiekamer (of straks werk-/logeerkamer) en berging van ca. 15 m2 via de stoere wenteltrap te bereiken. Aan deze woonkamer ligt het grote terras. Je loopt zo met je kopje koffie naar buiten. Door de vele ramen (ook lichtval van boven via de Velux-dakramen), openslaande deuren aan beide zijden, en grote nokhoogte, een heel fijne en lichte leefruimte.